hello@verticaladvertising.ro

Un nou început

Un nou început

O altfel de respirație

Te-ai gândit vreodată? Care este motorul care împinge ființa noastră să meargă tot înainte? Cum își organizează mintea lucrurile, în așa fel încât să ajungă să discearnă care sunt cele ce ar trebui să conteze cel mai mult pentru tine? Cum este începutul de an pentru tine? Ce se cerne? Ce rămâne? La ce te gândești? Cum știi să te remontezi la fiece început de drum?

Privește în jur! Privește la bunicii de lângă tine și vei afla ce înseamnă tenacitatea și stăruința în lucruri bune. Ce înseamnă efortul nesfârșit de a obține lucruri atât de facile nouă, acum.

Privește copiii care învață să-și construiască bucurii imense dintr-o jucărie mică făcută din bețe și coji de nucă ce plutesc într-un lighean cu apă.

Privește oamenii bolnavi ce nu spun niciodată: ”gata, s-a terminat!”, ci luptă cu încredere și Dumnezeu pe buze.

Chiar și atât de puține lucruri de îți apar în minte, vei putea să înțelegi că fiecare an ce a trecut și te-a lăsat întreg la minte și la trup este unul bun. Unul câștigat. Astăzi privim înainte cocoșați de poverile din anul ce a trecut. Un an ce ne-a testat sănătatea, rezistența, nervii, emoțiile copleșitor de mari și mai ales credința.

Să-l lăsăm în urmă, să se spele de dureri, de tristeți, de temeri și de un întreg noian de sentimente care pe unii i-a făcut mai puternici, pe alții i-a îngenunchiat.

Începutul de an ne găsește de fiecare dată mângâiați de speranțe, de vise cărora vrem să le dăm șansa realizării. Ni se întâmplă adesea să punem pe listă dorințe. Și programăm zilele în care să le putem bifa. Am amânat adesea atât de multe lucruri din pricina lipsei banilor, a timpului, a imboldului de a înfăptui ceva.

Temerile și emoțiile pe care le trăim acum nu trebuie să ne împiedice să visăm și să plănuim pașii pe care ni-i dorim să-i facem. Să nu ne lăsăm deznădăjduiți, să legăm speranța de intenția bună și să-i oferim șansa realizării. Ca în fiecare an, musai să ne punem pe listă lucruri care ar putea să ne facă fericiți:

Să facem sport. Ne menține tineri, ne face mai optimiști

Să căutăm cel mai adesea lucrurile pozitive pe care să le răspândim peste tot

Să citim mai mult. E un soi de trăire prin procură, care ne ține mintea activă și gândul bun

Să învățăm lucruri noi. Să coasem, să grădinărim, să vorbim altă limbă, orice numai să simțim că timpul nu stă pe loc, că activitățile noastre nu au de suferit, că noi putem să ne îmbogățim cu tot felul de cunoștințe care, pe viitor, cu siguranță vor conta în dezvoltarea noastră

Să descoperim munții și locurile sălbatice pe care țara aceasta le are cu prisosință. Nici experiențele noi, precum cea a ieșitului cu cortul nu trebuie neglijată. Te face să descoperi altfel natura, să o îndrăgești, să o prețuiești mai mult

Să cântăm, să râdem, să deschidem larg ferestrele. Să continuăm să inspirăm și să expirăm aer, să ne păstrăm credința și să învățăm lecția răbdării și a încrederii.

 ”Majoritatea lucrurilor importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce acolo unde părea că nu mai există nici o speranță.” – Dale Carnegie

Carmen Pârvu