hello@verticaladvertising.ro

Când visele te pot face mare

Când visele te pot face mare

Nu te grăbi să pășești în lumea asta ca adult! Prefă-te copil din nou! Joacă-te cu întâmplările, nu pune la suflet răutățile și încearcă să nu judeci! Ai destul timp când o să crești să experimentezi un vârtej amețitor de stări si de situații.

Plimbă-te mult, călătorește, cunoaște lumea asta pe dinafară, găsește-i nestematele ce o fac neprețuită, ignoră-i răutățile și bucură-te de tinerețea și de inocența ta!

Citește orice-ți pică în mână, cerne informațiile prin mintea ta, dezbate, ia decizii, spune-ți părerea! Cu calm, dar îndrăzneală! Cu argumente ți inteligență!

Fă-ți prieteni mulți! Prețuiește-i! Se întâmplă adesea ca tocmai aceștia să rămână lipiți de inima ta pe viață!

Nu fugi de suferință! Ea te călește și îți rearanjează pașii pe care trebuie să îi faci în viață. Nu o lăsa să te învrăjbească. Vorbește-i, spune-i ce te doare, transformă-ți slăbiciunea în forță și vei fi bine!

Nu fi precaut întotdeauna! Riscă! Greșește! Încearcă! Uneori, eșecul deschide larg porțile celor mai neașteptate și mai minunate experiențe.

Dansează, cântă, mergi la petreceri, escaladează munții, dormi pe plajă, lasă valurile tinereții și ale zburdălniciei să te poarte către zări, pe care cu greu ai mai putea să le descoperi mai târziu.

Mănâncă înghețată la miezul nopții, dacă așa simți, va veni o vreme când lucrul ăsta va deveni, pentru metabolismul tău, o extravaganță.

Respectă oamenii, prețuiește-ți părinții și fă-i să înțeleagă că de la tine, un puști de 17-18 ani pot învăța bucuria de a trăi, de a se îmbăta cu dulceața serilor de mai, cu sunete de chitară în jurul unui foc de tabără!

Iubește ploaia, soarele, vântul și furtunile! Afundă-ți picioarele în iarbă, dă-te în leagăn, dacă așa simți, poartă fes vara și capul descoperit iarna, colorează-ți părul, poartă ochelari de soare și pe ceață, dar nu uita niciodată să fii demn. Și bun. Și blând. Și atent cu tot și toți ce sunt în jurul tău!

Compune versuri, răzvrătește-te, întreabă, cercetează, gustă din viață cu toate bune și rele câte le are!

Și câteodată taci! Și ascultă! Deschide mintea, și ochii, și întreaga ta ființă pentru a primi din experiența celor ce te iubesc. A acelora care îți vor binele și care au trăit pe propria piele ceea ce și-ar dori ca tu să ocolești. Nu o să-ți iasă de la început. Firea-ți bătăioasă, curioasă mereu va vrea să fie lăsată să încerce. Să experimenteze. Să dea cu capul de sus.

Îndrăgostește-te! Trăiește intens ca și cum ar fi prima și ultima dragoste! Apoi uită și iartă și ia-o de la capăt, ca și cum ar fi iar pentru prima dată. Căci tinerețea trebuie să fie construită și din experiențe care să ajungă să te facă mare.

Croiește-ți un viitor! Pune-ți toată energia în ceea ce ai vrea să devii! Visează-te astronaut de vrei, pilot, cercetător, doctor ori cel mai mare boem de pe pământ. Toate îți vor reuși, de pui în visul tău îndrăzneală, răbdare și muncă.

Crede! În Dumnezeu, în oameni, în tine! În ceea ce te face să stai mereu drept si cu privirea înainte.

Și nu uita, în toate pune iubire! Ea te salvează de răutate, de ură, de tot ce poate distruge lumea asta ce pare atât de frumoasă, mai ales când este privită prin ochii unui tânăr îndrăgostit!

Carmen Pârvu