hello@verticaladvertising.ro

Be heard day

Be heard day

7 martie „Be heard day”

Fă-te auzit!

Să poți să deschizi gura, chiar dacă simți că ea este prinsă într-o încleștare feroce, dată de frică și timiditate. Să simți că poți să-ți rostești ideile, fără ca vorbele să-ți devină haotice ori fără noimă. Să crezi că poți să te ridici din mulțime și să înfrunți situația cu curaj. Să ai încredere și să te faci auzit. Ziua de azi vorbește despre toate acestea la un loc. Despre puterea pe care trebuie să o găsim în noi. Despre pașii importanți, pe care trebuie să-i parcurgem pentru dezvoltarea noastră emoțională.

Să fii puternic, stăpân pe tine înseamnă mai degrabă să știi că nu teama de greșeală ar trebui să îți taie elanul. Ci gândul că ai putea să rănești oamenii cu impetuozitatea ta. În rest, nimic nu trebuie să îți stea în cale. Nici emoțiile, nici gândurile, nici frica de ridicol. Nici măcar suflarea rece a potențialului eșec.

Pune-ți în minte să iei mici decizii în fiecare zi

Fă-te auzit! Ieși din anonimat. Cu tărie și smerenie, totodată. Cu ambiție unsă cu o blândă modestie. Și nu uita niciodată de  forța uriașă pe care o are o gândire și o minte pozitivă. Roger Fritz spunea în cartea sa ”Puterea atitudinii pozitive” că dacă îți dorești să ai mai multă determinare, pune-ți în minte să iei mici decizii în fiecare zi. Nu aștepta să te simți stăpân pe situație, deoarece este ca și cum ai spune: ”mă las de fumat, când o să fiu pregătit”. Niciodată nu suntem pregătiți pentru ceva ce nu ne dorim cu adevărat să înfăptuim. Musai să alungăm reziduurile ce macină distructiv mintea și să ne focalizam pe valoarea în timp a îndeletnicirilor noastre.

”Alegerile sunt neplăcute, deoarece ne fac să ne simțim responsabili”, spunea Anne Weber, psiholog din Ashville, Carolina de Nord. Avantajul refuzului de a lua o decizie este că nu putem fi acuzați de nimic, dar dezavantajul este o viață asupra căreia nu avem control”. Roger Fritz crede despre nehotărâre că nu este altceva decât  ”frica de viitor. De aceea este bine să începem prin a ne împărți deciziile în pași mărunți. Atitudinea pozitivă ne ajută să nu ne concentrăm asupra evenimentelor sau circumstanțelor pe care nu le putem controla, ci asupra reacției noastre față de ele”.

Atitudinea de lider

Succesul nu poartă mereu urmele impertinenței ori ale îndrăznelii dusă până la capăt. Timiditatea, rezervarea, atitudinea ușor retrasă pot scrie minunat povestea unor mari izbânzi. Cu o condiție: să îndrăznești. Să ai puterea de a ridica privirea. De a nu te lăsa asimilat unei mese ce te vrea îngenunchiat. Mic și pipernicit, fără drept de replică.

Liderii de succes:

-știu că pentru ca afacerea să meargă, trebuie să se înconjoare de oameni ce sunt încurajați să-și spună opinia.

– au o toleranță uriașă față de frustrare

-sunt într-un proces continuu de învățare, de introspecție a propriilor persoane și a propriilor decizii

– sunt stimulați de concurența corectă

– își controlează impulsurile de răzbunare

– apreciază loialitatea partenerilor săi de lucru

– câștigă fără să jubileze

– pierd fără să se plângă

– își propun lucruri în care cred și pe care le văd realizabile

Stârnim în cei din jur aceeași atitudine pe care o avem față de semenii noștri

Toate acestea ne ajută să căpătăm încredere. Să depășim limitele de care ne-am înconjurat.  Elbert Hubbarbt, scriitor american, spunea că ”stârnim în cei din jur aceeași atitudine pe care o avem față de ei”. Să învățăm așadar, să fim corecți și cinstiți cu oamenii și situațiile. Deschiși la minte, convinși că experiența acumulată, greșelile făcute ori pe cale să fie săvârșite, lucrurile bune pe care le-am experimentat, toate deschid calea către desăvârșirea noastră.

Trebuie să ne simțim împliniți. Trebuie să ieșim din carapacea tăcerii, a confortului și să fim ceea ce am putea deveni, dacă am avea încredere. Fă-te auzit! Cu măsură, cu maniere, cu convingerea ca viața ta se va schimba în bine!

”Orice fapt cu care ne confruntăm e mai puțin important decât atitudinea noastră față de el, căci atitudinea hotărăște dacă avem succes sau nu”- Norman Vincent Peale

Carmen Pârvu